Fredag

ÄNTLIGEN! Nu är praktiken över, känns så jävla skönt. Jag är godkänd, så inga problem. Ska gå barn och ungdomssjukvårdskursen på en annan skola, utan att göra praktik. Det är väl kanske inte det bästa, menmen. Jag får ihop mina poäng och är klar den 10e juni iaf :) Det är bara 84 dagar kvar att kämpa.. Ska vara i skolan på måndag för introsamtal och sen äre bara gasen i botten :) 

Jobb ihelgen, min jobbhelg :) Skönt faktiskt att komma tillbaka till den "riktiga" vardagen.

Jag är trött på allt, helst skulle jag bara vilja gå och lägga mig och vakna upp som fetingmiljonär, med en fet egen villa, massa djur och massa kärlek omkring mig. Det skulle vara något kanske.. Drömma kan man ju alltid.. Godnatt!

Allt går åt helvete..

Min röst är fortfarande helt cp, helt sjukt vad jobbigt det är. Praktik igår och idag, alla typ frågar vad jag har gjort och tycker jätte synd om mig. Jag tycker mest synd om alla patienter som blir vettskrämda av min röst. Hahah. Jag fick iaf vara med om lite idag, jag stack min handledare, träffade rätt :) Och sen fick jag se lite andra saker som gjorde det lite mer spännande men ganska hemsk avdelning jag är på trots allt.

Skolan vet jag fortfarande ingenting om, jag har inte ringt dit pågrund av min röst. Och mitt mail har inte gett ett skit. Kommer nog inte kunna grejja en praktik, och då måste jag få gå en annan kurs. Jag vägrar att inte vara klar i juni när det är tänkt. Hoppas jag får svar imorrn senast iaf. Annars får jag ringa dom på torsdag morgon innan praktiken.

Ett samtal från min chef, gjorde mig arg och förvirrad. Nu vet jag inte vad som kommer att hända med mitt jobb. Jag kan inte heller ansöka om semester eller planera för i sommar. Helt sjukt. Jag är fett irreterad. Jag som har jobbat så mycket med schemat och allt kändes bra nu. Nu äre möte på måndag som gäller så man får veta vad som händer och ställa massa frågor.

Åh, att aldrig någonting ska gå bra! Så sjukt mycket som händer just nu. Jag vill bara att allt ska lösa sig. Som det ser ut nu så vettefan vad som händer, känner mig helt splittrad!

Nu ska jag fortsätta att laga mat, potatisgratängen står i ugnen och jag ska bara steka lite kött! :)


Tack!

Min röst är i princip helt borta. Jag måste anstränga mig för att försöka få ut något alls liksom. Och mamma ringde mig förut idag på dagen. Det första hon frågar är om jag är ledsen. Nej, jag har tappat rösten säger jag. Hon skrattar och skrattar och skrattar. Inte nog med det, syrran ringer nu på kvällen och börjar gapskratta när jag svara. Hör att hon har högtalartelefon på och jag hör mammas kille i bakgrunden skratta. Hon ville absolut inget vettigt, utan dom bara ringde för att garva åt mig. Jag kan erkänna att jag också garvade, och det roliga är att jag inte kan varken garva eller hosta eller nått.

Det är verkligen hemskt, jag kan liksom inte gå så här till praktiken imorrn. Får hoppas att jag blir bättre! Jag som ska ringa några telefonsamtal imorrn. Hur ska det gå om jag låter så här? hahah.

Glad att jag kunde förgylla någras dag iaf :)

En bra helg..

Var hemma hos Emelie igår med Anne-sophie, Dasha, Sabine och Anneli. Vi hade det supertrevligt. Mycket att prata om när man inte ses så ofta, och sen kom det fram lite saker som man gärna inte vill veta. Jag och Dasha var sist därifrån, tog en taxi hem runt halv 5 :)

Här var det tydligen fest, utan att någon frågat mig. Ett jävla liv och spillt överallt på balkongen, dom har tagit sönder saker. Ah, jag vettefan. Undrar bara hur vuxna människor kan bete sig.. Fan pinsamt!

Jag har tappat rösten ganska rejält! Ska försöka att inte prata så mycket idag så dom kanske hör vad jag säger på praktiken imorrn. Haha. Har aldrig haft så här så man blir ju fan rädd. Annars mår jag helt okej. Laga mat, städa lite, plugga lite, solsidan och en film. Det är det som händer resten av denna söndag....

Lördag

Igår drog jag och Chrille till Patte och Adde och umgicks, sen drog vi och bowlade i 2 timmar :) Superskoj, inte ofta man bowlar.. Sen åkte vi tillbaka hem till dom och festade vidare, var hemma straxt efter 3. En bra kväll!

Idag har jag inte varit mycket bakis alls, skönt! Drog iväg med pappa till systemet, handlade lite mat och tippade på hästar. Väntar på miljonerna! Jävlar va livet skulle bli härligt då :) Nu har Madde varit här på en kaffe och vi har snackat lite skit :) Nu är hemmagjorda pizzan i ugnen. Äta, sen göra iordning sig för att åka och träffa tjejerna ikväll. Dricka 2 dagar irad, hm inte riktigt min grej. Jag brukar nöja mig med mina 6-7 gånger om året. Haha..

Hoppas ni andra får en toppenkväll :)


Jag och Patte igår efter bowlingen..

Fredag och leedig helg

Idag ställde jag klockan på 8 för att gå upp och ringa runt massa ställen och fråga om jag kunde göra min praktik där. Jag ringde sös förlossning, dit ska jag ringa tillbaka på måndag. Chefen var inte där, sen ringde jag neonatalavdelningen på sös, hon skulle höra av sig på måndag. Och så ringde jag förlossningen på huddinge men dom tar inte alls in några undersköterskor. Sen ringde jag till skolan och pratade med dom om allt det här. Skulle återkomma på måndag för hon skulle kolla upp om det fanns möjlighet att hoppa på en annan kurs så att man blir klar som beräknat. Och så kan man söka kursen sen när man är färdigutbildad. Jag hoppas iaf att det löser sig, jag har 12 till nummer till olika sjukhus/avdelningar som jag kan ringa på måndag. Måste se hur det blir med allt först. SKulle ju vara skönt att slippa praktiken just nu faktiskt.

Annars har jag inte gjort så mycket, fick för mig att baka lite kärleksmums eller mocarutor som det kallas. Det är inte direkt min grejj, matlagning är lite mer min grej isånt fall. Hahah, menmen. Inte smakat ännu, men det blir nog bra..

Fortfarande inte kommit nånstans med semestern.. Men har ju 2 veckor på mig iaf. Ikväll vettefan vad som händer, har lust att hitta på något skoj. Man får se vad som händer helt enkelt...

Trevlig helg!

Typ skjut mig!

Idag känner jag mig mycket bättre, ska gå iväg imorrn till praktiken och efter det iväg på APT möte på jobbet, förmodligen kommer det inte sägas något vettigt menmen.


Fick ett brev ner i lådan idag, ett brev som jag helst inte hade velat ha. Ännu mer stress! Lärgården startar inte kursen som jag sökt, barn och ungdomssjukvård. Den skulle startat den 21/3. Fanns en annan skola som hade den, så jag ringde dit. Man får komma in på kursen om man fixar praktik själv. Det är så extremt svårt att få praktik inom det så därför måste man göra det själv. Allvar? Så jag måste fixa en praktikplats inom några dagar för att komma in på den kursen! Och om jag inte hittar någon, ja då får jag söka till sista kursen i höst. Jag är inte glad kan jag säga, helt jävla sinnesstört. Det är bara att börja ringa runt på fredag när jag är ledig...


Och semestern gör mig sjukt stressad, jag har massa jag vill göra. Kroatien, Grekland, London, Powermeet, Rättvik, Skarasommarland och Ullared. Midsommar jobbar jag också, vet inte om jag ska jobba då eller ta semester. Dags att börja boka in lite saker så att man kommer nån vart.. 

Lördag blire träff med alla tjejer från förr... Det ska bli superskoj!


Lite halv sjuk sådär..

Söndags var det också praktik på Karolinska, måndagen vanligt jobb och efter det drog jag och Chrille ut till Bromma och kollade lite på XXL. Syrrans kompis har tipsat mig om en borste som hon hade köpt (till katten) som är sjukt bra och tar bort SJUKT mycket hår. 500 spänn hade hon köpt den för. Jag hittade en igår, tänkte det är väl värt ett försök iaf. Dom är till för hund, katt och häst. Drog hem till pappa för att prova den på Baileys, shiiit! Helt jävla sjukt. Det tog aldrig stop. En super uppfinning! Den tar liksom underhåret, borstade väl honom i 20 minuter. Sen tröttnade han, men han blev väl ett kilo lättare iaf. Den kan jag verkligen rekomendera till er som har katt/hund som hårar mycket. 199 kronor :)



Igår kväll började jag känna mig hängig, var uppe flera gånger under natten. Idag skulle jag till praktiken, men ringde och sjukanmälde mig. Känns som jag inte har några muskler i kroppen, halsmandlarna är sjukt stora och huvudet och kroppen värker. Ja, det var tydligen dags för mig att bli lite sjuk. Jag som tycker alla tjatar hela tiden om att dom är sjuka, jag blir sjuk en gång var 5e år. Mitt immunförsvar är great. Har mest legat och sovit från och till hela dagen, ringde nyss och sa att jag inte kommer i morrn heller. Lika bra det.

Sånt är livet, imorrn ska jag försöka ta tag i lite skoluppgifter och kolla lite resor. Bara 3 veckor kvar tills semesteransökan ska vara inne. Finns både fördelar och nackdelar med att vara heltid, men jag föredrar nog att vara timmis...

Fredag kväll

Efter jobbet blev det en kaffe hos Sabine, sen drog vi till Maxi för storhandling. 3000 kronor fattigare, men proppfullt överallt! Superskönt! Imorrn äre dags igen, upp kl 5.00 för att åka till Karolinska för praktik. Jobba gratis är ingen höjdare! Jag är inte ett dugg sugen faktiskt.

Jusste, efter typ 20år som extrem nagelbitare har jag nu slutat! I onsdags var det 1 månad sen jag slutade. Känner mig faktiskt stolt :) DOm ser ju sjukt fula ut nu, men det blir nog bättre med tiden :)

Kanske dags att tänka på refrängen snart! Godnatt



Torsdag

Praktik idag som vanligt. Sen har jag gjort lite nytta, rensade och städade skafferi och kylskåp. Sist rensade jag det i december, ändå kastade jag sjukt mycket! Sjukt hur mycket skit man samlar på sig. Nu äre iaf fräscht, men ganska tomt. Så imorrn blire storhandling med Sabine efter jobbet..

När jag var i Spanien så snöade det något enormt. Jag var glad att jag inte var hemma. Och en dag fick jag en bild av Chrille på mobilen.




Och det var våran bil.. hahah! Jag är glad att jag inte behövde skotta ut den iaf :)

Längtar tills praktiken är över, då ska jag sätta igång med träningen igen. Har verkligen inte haft tid nu på sista tiden. Det blir till att ta nya tag, sätta upp lite mål och bara köra på. Sommaren är ju här snart :)


Stressad gånger tusen

Så sjukt stressad, försöker liksom få tiden att gå ihop och det fungerar inte riktigt, trodde jag skulle jobba 7 dagar i streck nu och sen ledig en. Men nix, jag har sett fel så nu jobbar jag 10 dagar i sträck, ledig 3 dagar sen jobbar jag 7 dagar och sen är min praktik klar.  Så då äre bara jobb som gäller fram tills den 2 maj då jag förmodligen ska gå praktik 4 veckor igen. Praktiken är tråkig, hade hoppats att jag skulle utvecklas lite mer och få göra lite mera saker. Men nej, jag tycker att det är supertrist. Bädda sängar, ge patienter mat, packa upp varor och beställa varor. Det är typ det som praktiken består av. Typ jätte tråkigt! Och sen skulle jag gå med 2 handledare. Nu har jag redan gått med 4 olika pågrund av att min handledare har skadat sig. Så kommer vara uppe i minst 7 handledare när praktiken är över. Ingen direkt höjdare inte och sen väääldigt givande att gå upp kl 5 på morgonen för att åka till praktiken och knappt viderutvecklas och också utan en enda krona..

Ibland kan man sitta och fundera över att kroppen pallar, januari jobbade jag 200 timmar och pluggade. Februari har jag jobbat varje dag utom i helgen då jag hade 2 dagar ledigt. Uppe i närmare 300 timmar och mars också närmare 250 timmar blandat med jobb/praktik och plugg. Men min kropp börjar säga ifrån sakta men säkert. Jag vill att sommaren ska vara här, då kan jag andas ut för då är skolan över!

Semestern ska lämnas in sista mars, så lite stressad över det också. Hur ska jag veta när jag ska ha semester? Jo, måste alltså boka nån resa typ. Annars tänkte jag jobba stora delen av sommaren och kanske fly vintern en månad istället :)

Nog med klagerier :) Dags att laga lite käk! Allt löser sig bara man vill, det är bara ta ett djupt andetag och ta dagen som den kommer.. Det finns ju alltid saker som man ser fram emot så det är bara att kämpa vidare ett steg närmare målen :)


RSS 2.0